Студенти-медики розкажуть чернівчанам про туберкульоз

24 березня, майбутні лікарі – студенти Буковинського державного медичного університету, у понеділок, 26 березня, на Театральній площі Чернівців проведуть флеш-моб “День боротьби з туберкульозом” для населення обласного центру, а на всіх головних площах міста роздаватимуть перехожим тематичні флаєри, повідомляє прес-служба ОДА.

Кожна людина зможе отримати вичерпну інформацію про це небезпечне захворювання. За ініціативи кафедри фтизіатрії та пульмонології Буковинського державного медичного університету коротка інформація про туберкульоз та його наслідки вже розповсюджується в навчальних закладах міста.

Довідка

Згідно зі статистикою, чоловіки хворіють на туберкульоз у 2-3 рази частіше, ніж жінки. Вік хвороби – 20-49 років. З медичної групи ризику найбільшу кількість хворих на туберкульоз відзначено серед хворих із цукровим діабетом – 30,4%, хворих із хронічним обструктивним захворюванням легень – 8,7%, хворих на побутове пияцтво та алкоголізм – 3,9%. Щоб уберегтися від хвороби, лікарі закликають вести здоровий спосіб життя, бути фізично активними.

Харчування має бути вітамінізованим, містити достатню кількість білків, жирів, вуглеводів. Не варто вживати сирого молока, придбаного на ринку, а тим більше – у місцях стихійної торгівлі. Обережно треба ставитися до сиру та м’яса, купувати ці продукти лише у тих продавців, котрі мають висновок ветеринарно-санітарної експертизи.

0 800 50 30 80 – це телефон довіри (дзвінки з усіх стаціонарних телефонів в Україні безкоштовні), за яким можна отримати кваліфіковану консультацію з питань туберкульозу.

У Чернівцях інформацію можна отримати за наступними телефонами: кафедра фтизіатрії та пульмонології БДМУ – 55-53-80, методкабінет обласного протитуберкульозного диспансеру – 52-54-60, поліклініка обласного протитуберкульозного диспансеру – 52-42-40 (реєстратура), 52-68-70, поліклініка міського протитуберкульозного диспансеру – 52-74-94.

peredplata