У 2017 році в Чернівцях кількість хворих на грип менша ніж попередні роки

У 2017 році в Чернівцях  кількість хворих на грип менша ніж попередні роки

Загалом хворі на грип та інші респіраторні захворювання щорічно перевищують усі разом узяті інфекційні захворювання. Як повідомляє Заступник директора Депертаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, що з усіх разом взятих інфекційних захворювань на першому місці грип та ГРВІ, вони займають 95%. На таку категорію захворювання цьогоріч найбільше хворіли діти.
За даними від 29 листопада по 12 грудня цього року в області захворіло 34773 особи, це 3,8% населення області, з них переважно діти до 18 років – 24943 (71,7%). Лабораторно підтверджених випадків грипу не зареєстровано. Госпіталізовано 1093 хворих, з них більша кількість дітей до 18 років – 871 (79,6%).

Юрій Падурару, завідувач відділом епідемічного нагляду та профілактики інфекційної захворюваності ДУ \”Чернівецький обласний центр Міністерства охорони здоров`я України\” каже: \”Ніякі народні методи, такі як часник, цибуля і такі інші не допомагають у профілактиці грипу та застуди. Найкращим варіантом аби вберегтися від цих захворювань є щеплення і гігієна.\”
Наразі щеплено проти грипу в епідсезон – 1997 осіб. Також за словами Юрія Падурару в інфекційних відділеннях області є запас дезінфікованих, антибактеріальних засобів.

Як пояснюють експерти вакцинація – хороший варіант вберегти себе від смерті. Тому, що 100% гарантію, що ті хто зробив щеплення не захворіють давати не можна, а от що це зможе вберегти від плачевних наслідків – так. За словами експертів кількість хворих, що помирають від грипу та ГРВІ щороку збільшується, але серед них немає жодного хто зробив щеплення.

peredplata