Фермерське господарство не заплатило державному підприємству майже 50 тис грн за саджанці

Фермерське господарство не заплатило державному підприємству майже 50 тис грн за саджанціКіцманською місцевою прокуратурою забезпечено примусове виконання рішення Господарського суду Чернівецької області про стягнення з фермерського господарства на користь ДП «Дослідне господарство Придністровської дослідної станції Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України» майже 50 тис. грн. боргу за саджанці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що в 2011 році ДП «Дослідне господарство Придністровської дослідної станції Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України» уклало з фермерським господарством договір купівлі-продажу садибного матеріалу.

Відповідно до вказаного договору державне підприємство передало фермерському господарству 20 000 саджанців яблуні на загальну суму 220 тис.грн.

Однак, фермерське господарство, в порушення умов Договору, вартість товару оплатило частково, в результаті чого виникла заборгованість в сумі майже 50 тис. грн.

peredplata