Від землекористувачів громада Чернівців отримала майже 156 мільйонів

У 2017-му році землевласники та землекористувачі сплатили до бюджету столиці Буковини 155,8 млн. грн. плати за землю, що на 16,4 млн. грн. перевищує показники попереднього року. Про це повідомляє Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Найбільше у вигляді орендної плати казна Чернівців отримала від юридичних осіб – 71,7 млн. грн. Інші 24,9 млн. грн. сплатили чернівецькі орендарі – фізичні особи.

Земельний податок наповнив бюджет Чернівців на 59,2 млн. грн. Землевласники – юрособи перерахували до казни 57,7 млн. грн., а громадяни – 1,5 млн. грн.
Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Чернівецька ОДПІ звертає увагу платників плати за землю, що наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2017 року №9 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» внесено зміни до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 16 червня 2015 року N 560, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03 липня 2015 року за N 783/27228 та викладено її в новій редакції.

peredplata