Безхатченко спричинив пожежу у покинутому будинку

Уночі 20 січня у Чернівцях на вул. Стрийській горів закинутий житловий будинок. У ньому тимчасово облаштував собі прихисток чоловік без постійного місця проживання. Ймовірно, він запалив сигарету та кинув недопалок просто в будівлі, внаслідок чого всередині будинку загорілося сміття. Вогонь помітили очевидці та викликами рятувальників. На час приїзду пожежно-рятувальних підрозділів Державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Чернівців чоловік перебував всередині будинку, що горів. Вогнеборці вивели його із будівлі у безпечне місце та одночасно із цим ліквідували пожежу. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття в будинку. Про це інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Ще одна пожежа, до якої, за попередньою інформацією, призвела необережність під час паління невстановленої особи, виникла днем раніше, 19 січня, на вул. Драгоманова у місті Чернівці. Пожежа сталася у квартирі на цокольному поверсі триповерхового житлового будинку. Оскільки власники квартири там зараз не проживають, вогнеборцям про загорання сповістили сусіди, котрі відчули сильне задимлення. Для ліквідації пожежі на місце події направили 2 відділення Державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста. Рятувальники, одягнувши спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, ввійшли в приміщення та ліквідували пожежу. Вогонь пошкодив віконну раму та речі домашнього вжитку.

Також 19 січня у смт Берегометі Вижницького району трапилася пожежа у будівлі котельні на території приватного домогосподарства. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало порушення правил монтажу пічного опалення та димарів – димар розташовувався впритул до дерев’яного перекриття будівлі, котре й загорілося внаслідок сильної температури котла. Помітивши пожежу, власники господарства зателефонували за номером 101 та викликали рятувальників. На момент приїзду вогнеборців з міста Вижниці та смт Берегомета площа пожежі становила 40 кв.м. Рятувальники ліквідували пожежу, врятувавши від вогню дві будівлі – котельню та розташований пору житловий будинок. Полум’я знищило покрівлю котельні.

Решта пожеж впродовж вихідних днів вогнеборці ліквідували у Сторожинецькому, Глибоцькому, Хотинському, Заставнівському районах та місті Чернівці.

peredplata