В Чернівцях спостерігається зниження рівня захворюваності на туберкульоз

Проведений аналіз епідеміологічних показників серед населення міста показав, що за минулий рік відзначається зниження рівня захворюваності як всіма формами туберкульозу, так і, зокрема, туберкульозом органів дихання. Також майже в 2 рази зменшився показник смертності від цієї хвороби.

Треба зазначити, що і на флюорографію чернівчани стали ходити більш сумлінно: за 2011 рік із груп ризику по туберкульозу обстежено 99,1% від річного плану, а в минулих роках ця цифра ледь переходила за 90%. І це дає свій результат: серед груп ризику було виявлено від 30 до 40% всіх хворих на активні форми туберкульозу органів дихання.

З метою раннього виявлення туберкульозу у дітей щорічно проводиться туберкулінодіагностика. В 2011 році цими заходами охоплено до 100% дітей міста. Також виконано і план по вакцинації дітей проти туберкульозу.

На сьогоднішній день у місті працюють 5 флюорографів з цифровою обробкою зображення, один із яких – в пересувному режимі. Всі лікувально-профілактичні заклади на 100% забезпечені сучасними дезінфекційними засобами, флюорографічною та рентгенологічною плівками, хімічними реактивами.

Виконавчий комітет міської ради прийняв інформацію до відома і зобов’язав управління охорони здоров’я, освіти, праці та соціального захисту населення, відділ у справах сім’ї та молоді міської ради спільно з міською санітарно-епідеміологічною станцією, міською організацією Товариства Червоного Хреста України, управлінням ветеринарної медицини продовжити роботу щодо протидії захворюванню на туберкульоз в місті Чернівцях, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata