Чернівецька область: двоє буковинців потрапили до лікарень через обмороження

Впродовж вихідних днів у Чернівецькій області було зареєстровано 2 випадки обмороження. Зокрема, увечері 26 січня до хірургічного відділення Сторожинецької центральної районної лікарні із діагнозом обмороження лівої ступні І-ІІІ ступеня госпіталізували 58-річного мешканця с. Верхні Петрівці. Наступного дня до травматологічного відділення Новоселицької центральної районної лікарні потрапив мешканець с. Стальнівці – 39-річний чоловік, що отримав обмороження кистей обох рук ІІ-ІІІ ступенів – інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Чернівецькій області наголошує громадянам на важливості дотримання простих правил, які допоможуть запобігти небажаним переохолодженням в зимовий період.

По-перше, завжди одягайтеся тепло і відповідно до погоди. Верхній одяг краще носити непромокаючий, а вбрання слід підбирати так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Не взувайте тісного взуття – якщо під час руху нога у черевику постійно буде в одному положенні, це призведе до оніміння стопи і обмороження. Перед виходом на вулицю у прохолодну погоду завжди одягайте рукавиці.

Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте озноб, негайно зайдіть до теплого приміщення, щоб зігрітися та відразу оглянути місця можливого обмороження.
При перших ознаках обмороження негайно звертайтеся до лікувального закладу за кваліфікованою медичною допомогою.

peredplata