За вихідні на Буковині сталося 9 пожеж, врятовано 8 будівель

За інформацією прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області 26 січня пожежно-рятувальні підрозділи виїжджали на ліквідацію пожежі в господарській будівлі у селі Сучевени Глибоцького району. За попередньою інформацією, загорання сталося через коротке замкнення електромережі. Оскільки всередині будівлі зберігалось сіно та дрова, вогонь швидко поширився і охопив майже всю площу споруди.

Пожежу помітили власники господарства, однак через її запізніле виявлення на момент приїзду пожежно-рятувлаьних підрозділів полум’я вже перекинулося на горище сусідньої господарської будівлі. Рятувальники з смт Глибокої та місцевих пожежних команд сіл Купка, Йорданешти, Кам’янка ліквідували пожежу на площі 120 кв.м. Вогнем було знищено господарську будівлю, де виникла пожежа, та майно, що там зберігалось, пошкоджено покрівлю сусідньої господарської будівлі. Завдяки діям рятувальників під час гасіння пожежі було врятовано 2 будівлі – поруч розташовані господарську будівлю та житловий будинок.

27 січня у селі Глибочок Сторожинецького району також виникла пожежа у господарській будівлі. У ній власники зберігали лісоматеріали – дошки, бруси, рейки. Тому, коли сталося загорання, за нетривалий час вогонь охопив всю площу будівлі. Для ліквідації пожежі на місце події направили рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 12 з м. Сторожинця, Державного пожежно-рятувального поста с. Бобівці, місцевої пожежної охорони сіл Нові Бросківці та Михальча. Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття, та запобігли перекиданню вогню на сусідню господарську будівлю. У результаті полум’я знищило частково покрівлю споруди, де виникла пожежа, дрова, домашні речі. Причина пожежі встановлюється.

Загалом впродовж вихідних днів вогнеборці Чернівецькій області ліквідували 9 пожеж, під час гасіння яких врятували від знищення 8 будівель.

peredplata