Чернівецька обласна організація Союзу юристів України долучилася до проекту «Я маю право!»

З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту прав у повсякденному житті у правовий спосіб стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».
Чернівецька обласна організація Союзу юристів України активно долучилася до реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».
Члени обласної організації Союзу юристів України проводять активну роботу по інформуванню громадян про гарантовані їм Конституцією та законами права у відповідних сферах,організовуютьприйом громадянами та надають їм необхідну правову допомогу, виготовляють інформаційні матеріали з правових питань а також сприяють всебічному висвітленню в ЗМІ інформації щодо важливих соціальних проектів та впровадження реформ органів юстиції на території області, публікують роз’яснення чинного законодавства.
Членами організації постійнопроводятьсяправоосвіті заходи щодо:
– популяризація реформ, які проводяться Міністерством юстиції України;
– щодо відновлення порушених прав людини (дитини);
– щодо допомоги жертвам работоргівлі, та запобігання вказаному ганебному факту;
– щодо протидії негативному впливу інформаційної пропаганди іноземних та вітчизняних засобів масової інформації;
– щодо запобігання проявам корупції;
– щодо захисту прав учасників АТО та членів їх сімей;
– щодо он-лайн сервісів Мін’юсту.
Реалізація даного проекту дасть можливість українцям безкоштовно отримати відповідь: як нарахувати субсидію, як боротись із незаконним захопленням власності, яким чином захиститись від тих чи інших дій місцевої влади, яким чином захистити свої права.

Інформує Мірча БЕЖЕНАР
голова Чернівецької обласної організації Союзу юристів України

peredplata