Адресна допомога внутрішньо переміщеним особам

Кабінетом Міністрів України 20 грудня 2017р. прийнято постанову № 1044 «Про внесення змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», (далі Порядок), яка набрала чинності з 30.12.2017р.
Відповідно до внесених змін до пункту 2 Порядку право на вищезазначений вид допомоги мають внутрішньо переміщені особи, житло яких зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції та які взяті на облік у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення. Допомога призначається з дня звернення за її призначенням по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше ніж на шість місяців.
З метою підтвердження наявності зруйнованого або непридатного для проживання житла внаслідок проведення антитерористичної операції додається копія акту обстеження технічного стану житлового приміщення (будинку, квартири), складеного комісією, утвореною районною, районною у м.м. Києві та Севастополі держадміністрацією, військово-цивільною адміністрацією, виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної у місті ради, виконавчим органом ради об’єднаної територіальної громади, за встановленою формою.

Інформує Ірина ОЩИПКО
начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata