Засуджено рецидивіста з Чернівців за жорстокий розбійний напад

Засуджено рецидивіста з Чернівців за жорстокий розбійний напад

Найближчі 5 років за гратами проведе 41-річний чернівчанин, якого апеляційний суд Чернівецької області визнав винним за ч. 1 ст. 187 КК України (Розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров\’я особи, що зазнала нападу).

Встановлено, що у вересні минулого року обвинувачений вчинив напад на бухгалтера одного з приватних підприємств м. Чернівці, приклав до шиї потерпілої лезо ножа наказав дістати із сейфу грошові кошти. Потерпіла, сприйнявши дані погрози як реальну загрозу своєму життю, виконала вимогу нападника віддала йому гроші, що були у касі, ноутбук та власний мобільний телефон. Після чого, з місця вчинення злочину обвинувачений втік, завдавши своїми діями матеріальної шкоди на суму більше 26 тис. гривень.

При призначені покарання, колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області врахувала і дані про особу обвинуваченого, зокрема те що він двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких умисних злочинів проти життя (двічі за умисне вбивство), довгий час відбував покарання у місцях позбавлення волі та в період не знятої і непогашеної судимості знову скоїв умисний, тяжкий, корисливий злочин.

Тому, врахувавши всі обставини справи, колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області визнала винним обвинуваченого за ч. 1 ст. 187 КК України та призначила йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

peredplata