На Буковині обговорили результати роботи пенсійної служби краю у 2017-му році та завдання у 2018-му

На Буковині обговорили результати роботи пенсійної служби краю у 2017-му році та завдання у 2018-му

Підсумки роботи органів Фонду в області протягом 2017 року та завдання на 2018 рік розглянули під час розширеного засідання колегії при начальнику Головного управління в області за участю заступника Голови правління Пенсійного фонду України Владислава Машкіна. Також на засіданні були присутні заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, голова Ради Федерації роботодавців Чернівецької області Микола Бузинський, голова Чернівецької обласної ради організації ветеранів Василь Юрійчук, Голова Громадської ради при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Віктор Забідовський, місцеві ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області..

– Упродовж 2017-го року до бюджету Пенсійного фонду з усіх джерел доходів надійшло 4,9 млрд. грн., що становить 104,2% від бюджетних завдань. Рівень забезпечення власними коштами фінансування видатків на пенсійні виплати зріс на 13,7 % і склав 47,8%. Для наповнення бюджету власними коштами пенсійна служба краю працює в режимі посиленого контролю за погашенням заборгованості з платежів до бюджету Фонду, – повідомив колегії начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

На засіданні розглянуто також питання впровадження сучасних форм обслуговування громадян у об’єднаних територіальних громадах області. Наразі у 8 районах області створено віддалені робочі місця фахівців Пенсійного фонду, мережа яких охоплює 16 із 26 існуючих в області об’єднаних територіальних громадах. В місті Новодністровськ забезпечено повноцінну роботу підрозділу обслуговування громадян: від прийому до обробки пенсійної документації. У планах на 2018 рік – забезпечити на 100 % створення віддалених робочих місць в об’єднаних територіальних громадах.

Крім того, у 2017 році проведена значна робота щодо забезпечення інклюзивного обслуговування осіб з інвалідністю. Для цієї категорії громадян в усіх фронт-офісах області облаштовано пандуси, кнопки виклику, контрастні та тактильні стрічки для маркування сходинок та зон, де змінюється рівень підлоги, розміщено інформаційні стікери та тактильні інформаційні таблички, що відповідають вимогам осіб з вадами зору, оформлені шрифтом Брайля, виділені місця для паркування автомобілів для осіб з інвалідністю.

Окреслюючи завдання на 2018 рік, М.Романів повідомив, що серед пріоритетних завдань, які ставить перед собою пенсійна служба краю, – втілення чергових заходів, спрямованих на подальше удосконалення своєї роботи та на підвищення якості обслуговування громадян, продовження активної інформаційної роботи серед громадськості краю із висвітлення завдань пенсійної політики, стану їх реалізації та позитивної динаміки у змінах розмірів пенсійного забезпечення громадян.

Під час обговорення підсумків роботи пенсійної служби краю, заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Богатирець позитивно оцінив роботу Головного управління Пенсійного фонду в області. За його словами, фахівцям Головного управління довелося працювати в непростих умовах, однак їм вдалося забезпечити фінансування та виплату пенсій вчасно та в повному обсязі. Зазначив, що обласна влада сприятиме розширенню в об’єднаних громадах мережі віддалених робочих місць спеціалістів пенсійної служби. Висловив готовність до подальшої співпраці як у частині інформування населення, так і у вирішенні усіх проблемних питань, які виникатимуть.

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін у своєму виступі поінформував учасників засідання про результати роботи Пенсійного фонду України у минулому році. Зауважив, що робота пенсійної служби сьогодні повинна бути спрямована на створення економічного підґрунтя для наповнення бюджету. Заходи й реалізація цього завдання нерозривно пов’язані з проведенням інформаційно-роз’яснювальної роботи та продовженням співпраці з соціальними партнерами, органами влади та місцевого самоврядування. На завершення свого виступу В.Машкін позитивно відмітив роботу Головного управління Фонду в Чернівецькій області.

peredplata