Скільки заробляють буковинці

Заробітна плата та стан її виплати у Чернівецькій області у лютому 2018 року

Скільки заробляють буковинці

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю працюючих 10 і більше осіб) Чернівецької області у лютому п.р. становила 6120 грн, що в 1,6 раза більше рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн) та на 3,5% – рівня січня п.р.
Індекс реальної заробітної плати у лютому п.р. порівняно з січнем п.р. становив 102,9%. Про це інформує Головне управління статтистики Чернівецької області.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (9248 грн), фінансова та страхова діяльність (8060 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (7511 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (3144 грн), з діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (4457 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (4831 грн).

На 1 березня п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 1,5 млн.грн. Заборгованість працівникам економічно активних підприємств становила 96,1% від загальної суми і зменшилась у лютому п.р. на 35,6%.

Найбільше заборгували працівникам економічно активних підприємств транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (82,5% від загальної суми боргу), за територіальним розподілом – м.Чернівців (25,6%) та Путильського району (23,2%).

peredplata