Папієв вимагає забезпечити на Буковині реагування на критику ЗМІ

2 квітня, під час апаратної наради голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв звернув увагу керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації і територіальних відомств центральних органів виконавчої влади на необхідність налагодження взаємодії з засобами масової інформації. «Звертаю на це увагу не випадково, – сказав Михайло Папієв. – Мені відомо про окремі прикрі випадки, скажемо так, – нецивілізованих стосунків деяких керівників управлінь з журналістами. Застерігаю: це неприпустимо. Кожен з суб’єктів цих взаємин – чиновник і журналіст – виконують свої професійні обов’язки, і ці обов’язки – різні».

Ще один важливий аспект, на який звернув увагу глава крайової виконавчої влади – реагування на критику засобів масової інформації. «В засобах масової інформації час від часу оприлюднюються матеріали з критикою органів влади і посадовців. Але здебільшого з боку останніх немає належної реакції на такі публікації. Це неправильно. Засоби масової інформації і громадськість повинні отримати від органів влади відповіді на критичні матеріали про усунення недоліків в роботі. Водночас, якщо інформація в ЗМІ неправдива, її необхідно належним чином, передбаченим законодавством, спростовувати», – відзначив Михайло Папієв.

Він доручив першому заступнику голови облдержадміністрації Георгію Галицю забезпечити постійний і жорсткий контроль за реагуванням на критичні матеріали в пресі всіма структурними підрозділами регіональної виконавчої влади і районними державними адміністраціями, а управлінню з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю – здійснювати постійний моніторинг критичних публікацій в пресі і на офіційному сайті облдержадміністрації оприлюднювати відповіді на критичні зауваження на адресу органів державної влади Буковини.

«Ставимо за мету забезпечити реалізацію принципової позиції – всі критичні матеріали, оприлюднені у засобах масової інформації, мають стати підставою для проведення перевірок, – зазначив Михайло Папієв. – Впродовж кількох днів має бути відповідь на критику. Буковинська громадськість знатиме про реакцію органів влади регіону на критичні зауваження ЗМІ і громадянського суспільства», повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata