На Буковині за добу ліквідовано 4 пожежі

Минулої доби рятувальники ліквідували 4 пожежі, половина з яких трапилися у житловому секторі. Зокрема, учора у місті Сокиряни сталася пожежа у господарській будівлі. Власниця розпалила вогонь у печі, щоб приготувати корм свійським тваринам. Залишивши вогонь без нагляду, жінка пішла поратись по господарству. Оскільки у будівлі був неправильно облаштований димар – він розміщувався впритул до перекриття – за певний час від сильного перенакалу печі зайнялися дерев’яні конструкції. Пожежу власниця помітила запізно. На той момент полум’я охопило вже все перекриття будівлі. Жінка викликала рятувальників, і черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 8 ліквідував пожежу в тих межах, в яких застав її на момент прибуття. Бійці Служби порятунку врятували від вогню господарську будівлю. Внаслідок пожежі було знищено перекриття будівлі, покрівлю, пошкоджено речі домашнього вжитку.
Вночі 19 квітня у селі Дубівці Кіцманського району виникла пожежа у гаражі. Причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Вогонь поширився по домашніх речах та перекинувся на перекриття. Разом із тим, швидкому розповсюдженню пожежі сприяло те, що на горищі гаража зберігалось сіно. Власники господарства на момент виникнення пожежі перебували у житловому будинку поруч. Вони прокинулися від тріскоту шиферу та, вибігши на вулицю, побачили повністю охоплену полум’ям будівлю гаражу. Для ліквідації пожежі на місце події прибули рятувальники з м. Кіцманя та місцева пожежна охорона смт Неполоківців. Завдяки діям вогнеборців від полум’я було врятовано поруч розташовані житловий будинок і господарську будівлю. Вогонь знищив покриття гаража, господарські речі та інструменти.
Крім цього, дві пожежі рятувальники ліквідували у м. Хотині та на вул. Руданського у Чернівцях, де горіли суха трава на відкритій території та сміттєвий контейнер.

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata