ТЕРИТОРІАЛЬНА КАЗНА БУКОВИНИ НАПОВНИЛАСЬ НА МАЙЖЕ 5,8 МЛН. ГРН. ПОДАТКАМИ НА МАЙНО

Заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан зазначає, у першому кварталі 2018 року платники транспортного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки спрямували до місцевих бюджетів на 2,7 млн. грн.. більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Та продовжує, у структурі надходжень основну частку сплати за квадратні метри складає податок, сплачений юридичними особами – власниками об\’єктів житлової нерухомості – 4,8 млн. грн. Решту – 650,0 тис. грн. податку сплатили фізичні особи, котрі є платниками цього податку.

Також, юридичні та фізичні особи перерахували цьогоріч до місцевих бюджетів 347,3 тис. грн. транспортного податку.

Посадовець акцентує увагу, до 1 липня 2018 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки отримають всі буковинці (крім юридичних осіб), котрі володіють «зайвими» квадратними метрами житлової площі. Також повідомлення – рішення про нараховану суму податку отримають власники елітних авто. Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС такі платники зобов\’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Буковинцям слід знати, останній день сплати даних податків – 29 серпня 2018 року.

Проте, з метою своєчасного фінансового забезпечення територіальних громад, платникам податків необхідно з максимальною відповідальністю і сумлінням поставився до свого обов’язку та не залишати сплату податкового зобов’язання на останній день.

peredplata