Іудейська громада Чернівців визначатиме кращий проект меморіального комплексу в пам’ять про жертв гетто

Рішення про встановлення в Чернівцях меморіального комплексу в пам’ять про євреїв, в’язнів чернівецького гетто 1941 року було прийняте близько року тому. Провели навіть конкурс проектів цього меморіалу, громадські обговорення та експертні оцінки, визначені переможці та вручені премії. Втім, під час наступних обговорень на містобудівних радах, зокрема, й за участі представників Чернівецької релігійної громади іудейського віросповідання, ці проекти викликали дуже багато неоднозначних думок, суперечок і потребували доопрацювання.

Відтак після особистої зустрічі секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина з головним равином Чернівецького регіону Ноахом Кофманським було прийняте рішення провести ще один конкурс на кращу проектну документацію цього меморіального комплексу. Замовником проведення конкурсу є іудейська громада міста, вона ж разом із залученими фахівцями та експертами міської ради і визначатиме переможця. Голова Чернівецької релігійної громади іудеїв особисто подякував керівнику міста за таке рішення і запросив до участі в конкурсі усіх зацікавлених авторів та громадські організації міста.

З умовами оголошеного конкурсу на кращий проект меморіалу в пам’ять про жертв чернівецького гетто можна ознайомитися в приєднаному файлі, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata