У ЧЕРНІВЦЯХ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ СТЕЛУ «ПРИКОРДОННИКАМ УСІХ ПОКОЛІНЬ»

У ЧЕРНІВЦЯХ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ СТЕЛУ  «ПРИКОРДОННИКАМ УСІХ ПОКОЛІНЬ» Сьогодні, 03 травня, з нагоди святкування професійного свята Дня прикордонника та 100-ї річниці з дня створення Окремого корпусу кордонної охорони УНР, на території Чернівецького прикордонного загону відкрито пам’ятну стелу «Прикордонникам усіх поколінь».
Окрім керівництва Чернівецького прикордонного загону, в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятної стели та картинної галереї взяли участь начальник Західного регіонального управління генерал-майор Володимир Єгоров, ветерани АТО, волонтери, представники крайової влади, мешканці й гості краю, а також родичі загиблих прикордонників.
Під час урочистостей, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України всіх поколінь.
Родичам прикордонників, які загинули в АТО – Олександра Зайця і Віктора Мігована було надано право відкрити пам’яну стелу.
Після молебні та освячення пам’ятної стели, до присутніх звернувся начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк: «На цьому чорному граніті зустрілися охоронці кордону різних періодів нашої історії, в тому числі сучасний воїн-прикордонник. Історія час від часу повторюється, і ми маємо пам’ятати її, шанувати героїв, тих, хто віддав життя за нас з вами, за наше майбутнє, за Україну. Минуле має властивість повторюватися, пам’ятаючи його, ми можемо крізь призму зазирнути в майбутнє».
На завершення церемонії, керівництво прикордонного загону, керівники області та міста відзначили кращих прикордонників, вручивши останнім пам’ятні нагороди, відзнаки та чергові військові звання.
Також, цього дня у виставковій залі «Вернісаж» відбулася презентація картинної галереї «Край Черемоша та Прута», де були представлені полотна членів Національної спілки художників України з Києва, Харкова, Одеси та Чернівців.
Молоді художники, двічі відвідували прикордонні підрозділи в межах Івано-Франківської та Чернівецької областей. Проживаючи в підрозділах охорони кордону, митці ознайомлювалися із життям і побутом охоронців кордону, їхніми традиціями, що тісно переплетені з гірським колоритом.
Кожна мандрівка Буковиною та Прикарпаттям давала майстрам пензля все нові й нові враження, які згодом лягали на полотно. Чимало привезених картин художники натуралісти, на безоплатній основі, залишали прикордонникам, і сьогодні цей фонд налічує 45 полотен.
Варто сказати, що сама картинна галерея буде знаходитись в управлінні Чернівецького прикордонного загону, і лише протягом десяти днів поціновувачі мистецтва зможуть відвідати галерею у виставковій залі «Вернісаж», за адресою: місто Чернівці вул. О. Кобилянської, 53.
У найближчому майбутньому в планах організаторів виставки, провести її на східних ділянках нашої країни, для тих хто сьогодні на передньому краї боронить нашу Батьківщину.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

peredplata