На Буковині незабаром створять відкриті реєстри безоплатних адвокатів

На Буковині незабаром створять відкриті реєстри безоплатних адвокатівНайближчим часом в кожній області будуть створені відкриті реєстри адвокатів, які надаватимуть громадянам безоплатну вторинну правову допомогу. Реєстри знаходитимуться у відкритому доступі та розміщуватимуться на офіційних веб-сайтах головних управлінь юстиції (веб-сайт Чернівецького управління – http://minjust.cv.ua/ ). Ті здійснюватимуть їх ведення та технічне забезпечення. Зокрема, на сайтах головних управлінь юстиції розміщуватимуться локальні реєстри адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та Реєстр адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору, повідомляє прес-служба ОДА.

Реєстри міститимуть інформацію про прізвище, ім’я та по батькові адвоката, адресу місцезнаходження робочого місця (офісу) адвоката, а також номери його контактних телефонів та адресу електронної пошти. Відомості до Реєстрів вноситимуться на підставі рішення конкурсних комісій з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги (за наявності письмової згоди адвоката на обробку його персональних даних).

Згідно з законом, до 1 січня 2013 року Міністерство юстиції утворить при управліннях юстиції в областях, містах Києві та Севастополі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Такі центри надаватимуть допомогу у складанні процесуальних документів, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, захисті від обвинувачення.

З 1 січня 2013 року такі центри забезпечуватимуть надання безоплатної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання та арешт; підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства; особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту; особам, у справах яких відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов’язковою.

peredplata