Чернівецькі рятувальники тренувались гасити пожежу в торговому центрі

16 травня о 21:00 відбулися навчання пожежно-рятувальних підрозділів у торговому центрі «Формаркет», що у Чернівцях на розі вулиць Проспекту Незалежності-Стасюка.

Навчання на об’єктах з масовим перебуванням людей є плановими і проводиться з метою спільного відпрацювання дій рятувальників МНС та адміністрації ринку. Рятувальники повинні чітко діяти в разі виникнення загоряння у такій будівлі, адже саме від їхніх дій залежить життя багатьох людей.

За легендою навчань, пожежа виникла на четвертому поверсі. На ліквідацію пожежі було направлено одразу 6 пожежних автомобілів, які прибули на місце події за лічені хвилини після отримання повідомлення. Перш за все рятувальники провели евакуацію відвідувачів ринку. Через сильну задимленість приміщення рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Одночасно з проведенням евакуації людей, бійці ланки газо-димозахисної служби розпочали пошук можливих потерпілих та виявили місце загоряння. Умовна пожежа була ліквідована вчасно та успішно.

Чітка координація та злагоджені дії працівників пожежно-рятувальних підрозділів під час навчань вкотре довели, що буковинські рятувальники готові до роботи в найскладніших умовах, повідомляє прес-служба ТУ МНС у Чернівецькій області.

peredplata