Папієв пообіцяв підтримувати селян

Сьогодні, 21 травня, під час апаратної наради голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв знову акцентував увагу на необхідності сприяння розвитку тваринницької галузі в регіоні. За його словами, крім крупних сільгоспвиробників, корпорацій, мають всіляко підтримуватись фермерські господарства, малі підприємства з переробки сільськогосподарської продукції. «Доручаю організувати зустріч з фермерами Буковини. Я хочу від них безпосередньо почути, які проблеми у них є, і ми спільно маємо знайти шляхи їх вирішення», – сказав Михайло Папієв. Він вважає, що розвиток фермерських господарств, малих підприємств в сфері сільськогосподарського виробництва – це і робочі місця на селі, що для нашого регіону особливо важливо, це і стабільний дохід людей, яким дуже важко знайти інший спосіб заробляти.

«Питання стоїть так: сільськогосподарське виробництво, насамперед тваринництво, мають бути відроджені. Для аграрної Буковини це завдання номер один. Агропромисловий комплекс – пріоритет розвитку краю», – підкреслив голова облдержадміністрації. Він висловив переконання, що більшу соціальну відповідальність перед мешканцями регіону мають взяти на себе і великі сільськогосподарські корпорації, які працюють на Буковині.

Михайло Папієв також повідомив, що Урядом розробляється механізм дотації «в руки селянину», який стимулюватиме нарощення виробництва молока і м’яса та підвищуватиме їх якість. «Особисті селянські господарства будуть і надалі основними постачальниками молока. Необхідно залишати на відгодівлю нетелів і бичків, оскільки передбачається достойна дотація на голову худоби, підтримка кормами, яка компенсує витрати, зробить утримання худоби рентабельним. Регіональна влада за сприяння держави підтримуватиме буковинських селян», – підкреслив керівник крайової виконавчої влади, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata