Хід розслідування кримінальної справи про загибель 16-річної дівчини – на особливому контролі прокуратури області

До прокуратури Чернівецької області надходить чимало телефонних дзвінків від журналістів центральних та місцевих ЗМІ з проханням розповісти про хід розслідування резонансної кримінальної справи, порушеної 7 травня ц.р. прокуратурою Першотравневого району м.Чернівців за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками лікарні швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, що з 29 квітня по 4 травня 2012 року медпрацівники лікарні, неналежно виконуючи свої професійні обов’язки, не надали 16-річній хворій дівчині, яка перебувала на стаціонарному лікуванні, необхідну медичну допомогу. В результаті такої бездіяльності пацієнтка померла.

Ця справа перебуває у провадженні слідчого управління УМВС України в Чернівецькій області. В ході розслідування слідчим виконано значний обсяг слідчих дій. Зокрема, визнано потерпілою матір загиблої та допитано в якості потерпілої, допитано в якості свідків працівників лікарні швидкої медичної допомоги м.Чернівців, допитано в якості свідка співмешканця загиблої, проведено виїмку медичних документів з лікарні, призначено комісійну судово-медичну експертизу, проведення якої доручено Чернівецькому обласному бюро судмедекспертизи тощо.

Наразі триває досудове слідство і виконуються необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення винних осіб. В прес-службі наголошують, що хід розслідування даної кримінальної справи перебуває на особливому контролі прокуратури Чернівецької області

peredplata