Буковинські автоперевізники зобов’язані забезпечити пільговий проїзд окремим категоріям громадян

Сформована автобусна мережа області має 195 приміських маршрутів загального користування і 161 оборотний рейс на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Як повідомляє прес-служба ОДА, ці маршрути обслуговують 18 юридичних та 68 фізичних осіб, які отримали ліцензію на цей вид діяльності і на конкурсній основі здобули право роботи на окремих автобусних маршрутах. Щоденно на приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування працює 489 автобусів та мікроавтобусів.

Для забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень, посилення контролю за нелегальними перевізниками та припинення їх незаконної діяльності на маршрутах загального користування області, забезпечення належного рівня транспортного обслуговування населення утворено рейдові групи у складі представників Державної податкової служби в Чернівецькій області, інспекторського складу управління ДАІ та управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України і територіального управління Головавтотрансінспекції. Також визначено найбільш оптимальні місця концентрації нелегальних перевізників для виявлення та припинення таких перевезень, зокрема на відрізку автошляху «Чернівці – Сокиряни», «Заставна-Кіцмань-Чернівці» та на центральному автовокзалі м.Чернівці.

Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. Види та обсяги пільгових перевезень установлюються замовленням, у якому визначається порядок компенсації автомобільним перевізникам збитків від цих перевезень.

Райдержадміністраціям та виконкому Чернівецької міськради надано повноваження самостійно укладати договори з автоперевізниками в межах асигнувань, передбачених у місцевих бюджетах на 2012 рік. Станом на 1 травня заборгованість з пільгового перевезення громадян складає 1035,24 тис. грн. Заборгованість минулих років погашена повністю. Цьогоріч нараховано 3383,9 тис. грн. за надані послуги з перевезення пільговиків, у т.ч. 1102,8 тис. грн. з автоперевезень.

Нині склалась складна ситуація з перевезенням пільгової категорії населення у Сокирянському районі, мали місце окремі випадки відмови у пільговому перевезенні пенсіонерів та інвалідів на маршрутах Глибоцького, Герцаївського, Сторожинецького, Новоселицького, Хотинського районів.

peredplata