Папієв хоче тіснішої співпраці з громадськими організаціями інвалідів Буковини

«Між органами регіональної, місцевої влади і громадськими організаціями, інститутами громадянського суспільства повинна бути тісна системна і постійна взаємодія, і вони мають доповнювати один одного», – відзначив сьогодні, 5 червня, під час апаратної наради голова облдержадміністрації Михайло Папієв. Він сказав, що наприкінці минулого тижня в обласну державну адміністрацію зайшов Андрій Шевчук – керівник недавно створеної громадської організації інвалідів Буковини «Безбар’єрне місто», і показав сигнальний екземпляр посібника з питань безбар’єрності, який власними силами і створив. Він розповів про плани своєї організації, поділився баченням шляхів вирішення проблеми доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Михайло Папієв звернув увагу учасників наради на те, що грошей і особливої допомоги від влади керівник громадської організації не просив – йому потрібна була для цього посібника лише довідкова інформація про обласний і районні Комітети доступності, контакти структур органів влади, які опікуються інвалідами. «У мене питання: чому керівник громадської організації не зміг знайти потрібну інформацію на нашому сайті? Яким чином взагалі функціонує комунікація між Комітетами доступності і інвалідами, для яких, власне, і створені ці Комітети?», – сказав глава крайової виконавчої влади.

Він також нагадав, що у лютому ц.р. на засіданні обласного Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури було вирішено впродовж 2 місяців створити інформаційну базу об’єктів соціального призначення, на яких необхідно встановити пандуси для комфортного пересування людей на візках. «Створена ця база? Якщо створена, то чому про це не відомо широкому загалу? На ці питання мають бути конкретні відповіді», – сказав Михайло Папієв і доручив управлінням праці та соціального захисту населення, регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації всебічно сприяти громадським організаціям інвалідів, зокрема забезпечити інформаційний і консультативний супровід ініціатив ГО «Безбар’єрне місто», допомогти з наповненням контентом підготовленого посібника з безбар’єрності і його презентацією, а відтак – і поширенням серед органів державної влади і місцевого самоврядування області, розробити спільні з обласною Асамблеєю інвалідів і іншими організаціями інвалідів заходи для координації роботи і більш ефективних кроків із забезпечення для людей з особливими потребами необхідних умов для пересування.

Повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata