Опозиція організовує безстроковий всеукраїнський спротив

Опозиція організовує безстроковий всеукраїнський спротив5 червня розпочалася безстрокова акція протесту «Захисти Україну! Захисти українську мову! Захисти своє майбутнє!». Вона пройде на центральних площах міст і містечок України і триватиме доти, доки влада не відмовиться від намірів посіяти серед людей міжнаціональну ворожнечу й розколоти країну за мовною ознакою.

Проти мовного закону, розробленого українофобами Колесніченком та Ківаловим, народ піднявся в усіх регіонах країни. Об’єднана опозиція боронила українську мову, над якою нависла загроза знищення, і в стінах ВР, і на вулицях. 24 травня їй вдалося заблокувати ухвалення антиконституційного закону про мови, однак Партія регіонів повернулася до нього 5 червня.

Цього дня інформаційні повідомлення електронних ЗМІ нагадували зведення з театру бойових дій: «Вулиці, що ведуть до приміщення парламенту, перекрили щитами й міліційним кордоном», «Опозиційні мітингувальники рухаються колонами по вулиці Садовій», «У ході сутички під ВР проти опозиційних мітингувальників застосували сльозоточивий газ», «Учасники мітингу б’ють «Беркут» держаками від прапорів, закидають їх пляшками з водою», «Міліція не витримала натиску натовпу й почала тікати із-під ВР униз, на Майдан Незалежності».

Партія регіонів організувала альтернативний мітинг під стінами ВР, учасники якого буцімто підтримували ухвалення нового закону. Це були переважно коротко стрижені молодики невизначеної професії, котрі навідріз відмовлялися коментувати журналістам своє перебування біля парламенту.

Закон про мови потрібен Партії регіонів для того, щоб на осінніх виборах додатково отримати 5 відсотків голосів – таку прибавку їм напророкували соціологи. Нині, коли рейтинг «регіоналів» упав до критичної межі, вони не зупиняться ні перед чим, щоб залишитися при владі. Їм байдуже, що «педалювання» мовної проблематики реально розколює Україну.

Провладній більшості вдалося ухвалити законопроект Колесніченка-Ківалова в першому читанні. Вирішальну роль у цьому, як уже водиться, відіграв голова ВР Литвин. Він за домовленістю зі своїми господарями з адміністрації президента ввів в оману депутатів, одноосібно змінивши порядок денний.

Підступність і обман – ось ті методи, якими Партія регіонів «продавлює» через парламент вигідні для себе закони. Кілька депутатів уже заявили про відкликання своїх голосів. Законність голосування за мовний законопроект взагалі викликає великі сумніви, адже спрацювали не лише картки «своїх» парламентаріїв, а й тих, хто принципово відмовився голосувати. Це дає підстави стверджувати, що в систему голосування відбулося втручання ззовні.

«Перемога Партії регіонів та тих, хто до неї примкнув, тимчасова – сказав на мітингу під стінами парламенту лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк. – Україна знає прізвища 234 зрадників, хто знищує українську Конституцію і хто проти того, щоб Україна існувала як така. Ця Верховна Рада зраджує український народ. У новому складі ВР таких людей не буде».

Об’єднана опозиція закликала українців узяти участь у безстроковій акції протесту, аби врятувати українську мову й Українську державу. Першого ж дня хвиля протестів прокотилася від Львова до Харкова. Відбувся мітинг і в Донецьку, який «регіонали» вважають своє вотчиною.

«Цей бій нами не виграний, але за нами буде перемога у війні, – заявив Арсеній Яценюк. – Ми не дамо можливості прийняти цей закон у другому читанні».

Арсеній Яценюк закликав українців долучитися до Об’єднаної опозиції в боротьбі проти злочинної влади, адже ціна поразки може бути надто великою. Тепер у наших руках доля країни.

Про це повідомляє прес-служба \”Фронту змін\”

Світлина

peredplata