Івано-франківські студенти приїхали до Чернівців вивчати досвід місцевого самоврядування

Студенти франківських вишів завітали сьогодні до Чернівецької міської ради. Як з’ясувалося, хлопці та дівчата приїхали до нашого міста в рамках проекту «Молодь і влада», що успішно діє у Івано-Франківську вже понад 10 років. Протягом 3 місяців активна молодь має можливість не тільки ознайомитись з роботою органів влади, а й пройти стажування. А після його закінчення учасники проекту їдуть в одне з міст західної України, щоб побачити та порівняти роботу виконавчих органів міст-сусідів та запозичити позитивний досвід, адже певний відсоток учасників проекту після завершення навчання працевлаштовується саме в органи місцевого самоврядування.

Спілкуючись із працівниками Чернівецької міської ради студенти з франківщини зацікавились стратегічним планом розвитку Чернівців.

«Перед тим, як ви почнете знайомитись з планом розвитку нашого міста, я би хотів наголосити, що Чернівці мають одну суттєву відмінність не тільки від Франківська, й від будь якого міста західної України, – зазначив на зустрічі зі студентами радник міського голови Борис Руснак, – споконвіку наше місто і наша область була багатонаціональною, крім українців тут проживають і румуни, і молдавани, і росіяни, і євреї, і поляки, і німці. Тому при прийнятті багатьох рішень та впровадженні багатьох проектів доводиться враховувати цей факт».

Начальник управління соціально-економічного розвитку, заступник директора департаменту економіки Чернівецької міської ради Володимир Пулинець розповів гостям про основні аспекти плану стратегічного розвитку нашого міста, який був прийнятий в грудні 2011 року і який є на сьогодні основою для діяльності всіх органів влади. Також Володимир Олександрович зазначив, що після 90-х років наше місто повернулось до своїх джерел і з промислового знов перетворилось у місто «митців та купців».

«На сьогоднішній день кожен 8 чернівчанин є приватним підприємцем, а кожен сотий мешканець нашого міста – є власником малого та середнього бізнесу. Тому при розробці стратегічного плану ми спиралися саме на цей факт, – розповів студентам Володимир Пулинець».

Хлопці та дівчата залишились задоволені зустріччю, і не зважаючи на насичений робочий графік, все ж відправились на екскурсію вулицями Чернівців, адже багато хто з гостей приїхав до нашого міста вперше, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata