«Нам не видають матеріальну допомогу…»

«Впродовж тривалого часу ми, працівники ДЮСШ–1 м. Чернівці (обслуговуючий персонал), отримували матеріальну допомогу на оздоровлення до чергової (щорічної основної) відпустки у розмірі одного посадового окладу. Цього року, як з’ясувалося, на таку допомогу претендують лише тренери, лікар, психолог, а нам відмовляють у законному праві на таку допомогу, – крик душі працівників Чер-нівецької ДЮСШ–1. – Оскільки за отримання заробітної плати у колективі відповідає заступник директора з господарських питань, ми до нього і звернулися за роз’ясненням з цього приводу. Відповіддю залишилися незадоволені – мовляв, є зараз такий закон. Що ж це за закон, наразі нам не відомо. Допоможіть з’ясувати, чи правомірні дії адміністрації ДЮСШ та централізованої бухгалтерії міського управління освіти. Адже ми також є членами освітянської профспілки, і обслуговуючий персонал заслуговує на матеріальну винагороду».

Виконуючий обов’язки директора ДЮСШ-1 Олександр Олександрович Гнатюк:
– Зарплату ми отримуємо у міському управлінні освіти. Однак насправді так і є – цього року відмовили у матеріальній допомозі на оздоровлення трьом нашим прибиральницям, одному робітнику, трьом сторожам, двом двірникам та мені, завгоспу. Щодня люди звертаються й до мене, але чим я можу допомогти? Як і мої підлеглі, дотримуюся думки, що на допомогу на оздоровлення заслуговують не лише тренери, а всі працівники закладу.

Головний бухгалтер ЦБ управління освіти Чернівецької міської ради Наталія Володимирівна Пукас:
– Цього року ми не маємо змоги виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення обслуговуючому персоналу не лише спортивних шкіл, а й всіх освітніх закладів міста – загальноосвітніх шкіл, дитячих садочків тощо, бо не вистачає грошей. Керуємося постановою КМУ №1298 від 30. 08. 2002, в якій ідеться про те, що керівники закладів освіти мають право надавати матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі не більше, ніж один посадовий оклад, якщо це передбачено кошторисом. Крім того, це – не обов’язкова виплата. Минулого року була така ж ситуація, але у липні, після уточнення бюджету за перше півріччя, нам додали кошти на виплату допомоги на оздоровлення обслуговуючому персоналу закладів освіти Чернівецької міської ради. Цього року ми також звернулися з листом до міської ради – відповіді поки що не отримали.

Від редакції. Воістину, «покращення» життя вже сьогодні таки відчувається…Не здивуємося, коли чинна влада «дожене» свої промахи у роботі черговим додатком коштів, але ж треба завбачливо прослідкувати, чим не задоволені пересічні працівники та кинути кістку з панського столу.
Крім того, якщо засобів не вистачає для виплати матеріальної допомоги у розмірі посадового окладу, така допомога може бути виплачена у меншому розмірі. До слова, матеріальна допомога на оздоровлення є обов’язковою, якщо вона передбачена колективним договором. Тому перегляньте свої колективні договори, шановні працівники освітніх закладів.

peredplata