На Буковині запрацював наметовий табір «Букова»

З 14 липня розпочав літнє оздоровлення дітей екологічний наметовий табір «Букова», який облаштовано неподалік Банилова-Підгірного на території Сторожинецького держлісгоспу.

Ініціатором проведення такого унікального оздоровлення дітей виступає Чернівецьке обласне громадське молодіжне екологічне об’єднання «Буквиця». Табір працює вже третій рік поспіль. Цьогоріч облаштовані надійні дерев’яні піддони під восьмимісні намети, столи й лавиці з піддашками, стовпи для зовнішнього освітлення, а Чернівецьке обласне лісове та мисливське господарство забезпечило організаторів дровами для спеціально облаштованої польової кухні та змайструвало душові.

Лісівники області також підготували спеціальний просвітницький курс для дітей, які відпочиватимуть у таборі. Це знайомство з природою заповідника «Зубровиця», особливостями лісівничої справи, правилами заготівлі лікарських рослин, навиками виживання в екстремальних ситуаціях тощо. Діти пільгових категорій, сироти, діти з багатодітних і неблагополучних родин відпочивають у таборі безкоштовно.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata