За відеозйомку даішників людей будуть саджати на 15 діб. Міліція це спростовує ОНОВЛЕНО

За відеозйомку даішників людей будуть саджати на 15 діб. Міліція це спростовує  ОНОВЛЕНОЗаступник начальника Управління ДАІ МВС України Резніков В.В. офіційно заявив, що всі громадяни які знімають роботу інспекторів ДАІ будуть покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту. Про це Рєзніков повідомив у своєму листі від 20 липня 2012 року у відповідь на інформаційний запит громадянина.

Про це повідомляє gazeta.ua.

Так, за словами Рєзнікова, згідно ст. 307 ГПК людина має право вимагати щоб її не записували на відеокамеру, повідомляється на сайті autoua.net.

На думку заступника начальника УДАІ, якщо державтоінспектор вимагає, щоб його не знімали, а громадянин відмовляється припиняти відеозйомку, то інспектор має повне право скласти відносно такої людини протокол за ст. 185 КУпАП, покарання за яке передбачено до 15 діб арешту в тюрмі.

Ще зовсім недавно, керівництво ДАІ давало офіційні відповіді, згідно з якими жоден закон України не забороняє знімати працівників ДАІ на відеокамеру. Про це також йдеться в листі Міністерства Юстиції України \”Щодо можливості здійснювати відеозапис спілкування з працівником ДАІ МВС України\” в якому вказано, що згідно ЗУ \”Про доступ до публічної інформації\”, громадянин у будь незаборонених спосіб має право фіксувати дії співробітника міліції на власну відеокамеру.

Відповідь з міністерства

За відеозйомку даішників людей будуть саджати на 15 діб. Міліція це спростовує  ОНОВЛЕНО
За відеозйомку даішників людей будуть саджати на 15 діб. Міліція це спростовує  ОНОВЛЕНО
За відеозйомку даішників людей будуть саджати на 15 діб. Міліція це спростовує  ОНОВЛЕНО

КОМЕНТАР ДАІ + ВІДЕО

ДАІшників на відео можна знімати завжди

Співробітників ДАІ, під час виконання ними службових обов’язків, можна знімати завжди.

Про це повідомив заступник начальника управління ДАІ Володимир Резніков в ефірі телеканалу ТВі.

\”Та дурниця, яка з\’явилася на окремих інтернет-сайтах, бо це дійсно дурниця – вільне трактування окремих норм законодавства\”, – заявив він, коментуючи інформацію про те, що ДАІшників не можна буде знімати на відео.

\”Жоден нормативний законодавчий акт не забороняє будь-якій людині знімати, під час несення служби, співробітника ДАІ\”, – розповів Резніков.

\”Будь-хто може вільно знімати співробітника міліції, співробітника ДАІ, якщо такі співробітники здійснюють свої функціональні обов’язки, не в рамках оперативно-розшукової діяльності\”, – пояснив він.

При цьому Резніков додав, що \”співробітники ДАІ взагалі не є суб’єктами ОРД, тому жоден співробітник ДАІ, коли він виконує свої функціональні обов’язки, він же виконує їх гласно і публічно\”.

\”Його можна знімати завжди, але за одної умови, щоб під час зйомки, та особа, яка здійснює цю зйомку, не перешкоджала виконання ним своїх обов’язків\”, – уточнив він.

Представник влади також додав, що в разі якщо ДАІшник попросить ретушувати його обличчя на відео, журналіст має виконати це прохання.

Українська правда

Світлина – p-p.com.ua

peredplata