Виявлено незаконне використання коштів на суму понад 140 тис. грн., виділених для проведення державного санітарно- епідеміологічного нагляду в області

Працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області проведено ревізії використання бюджетних коштів, виділених Міністерству охорони здоров’я України для проведення державного санітарно-епідеміологічного нагляду та дезинфекційних заходів. Перевірки провели в 4 державних санітарно-епідеміологічних станціях області за період з ІІ півріччя 2009 року по травень 2012 року.

Загалом в ході ревізій встановлено недоотримання доходів від надання платних послуг у сумі 32,9 тис.грн. та незаконних витрат бюджетних коштів на суму 145,2 тис.грн., з яких відшкодовано недоотримання фінансових ресурсів на 2,6 тис.грн та незаконних витрат на 47,2 тис.гривень.

Зокрема, 2 державними санітарно-епідеміологічними станціями станом на 01.06.2012 року не відображено в облікових документах суми заборгованостей за фактично надані протягом звітного періоду фізичним та юридичним особам платні послуги, що призвело до недоотримання ними доходів у сумі 31,7 тис.грн.
Внаслідок невірного встановлення посадових окладів, визначення доплат до посадових окладів та обов’язкових надбавок, неправомірного надання додаткової відпустки та невірного визначення базового місяця для обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати працівників, державними санітарно-епідеміологічними станціями протягом ревізійного періоду зайво нараховано та виплачено окремим працівникам 45,4 тис.грн, на які зайво нараховано та перераховано внесків до державних цільових фондів на 28,8 тис.гривень.

Також ревізіями встановлено факти використання для надання платних послуг матеріальних цінностей на загальну суму 37,6 тис.грн, придбаних за рахунок коштів загального фонду кошторису, в той час як відповідно до Бюджетного кодексу України на покриття витрат, пов’язаних з організацією платних послуг, направляються кошти отримані від їх надання.

За допущені порушення 16 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з фінансових питань за ст.164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та на 1 особу складено протокол про адміністративне правопорушення – порушення бюджетного законодавства за ст.164-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata