Чернівці мають шанс виграти міжнародний грант на будівництво притулку для бездомних тварин

Чернівці мають шанс виграти міжнародний грант на будівництво притулку для бездомних тварин. Про це повідомив на спеціальній нараді директор Буковинського центру реконструкції та розвитку Ярослав Кирпушко.

«На замовлення міської ради та департаменту економіки облдержадміністрації ми розробили концептуальну ноту, яка перемогла у конкурсі. – Розповідає пан Кирпушко, – невдовзі на нас чекає фінальний етап».

У разі перемоги розробники проекту отримають близько 500 тисяч євро. Ці кошти буде розподілено між Чернівцями та партнерами із Сучави (Румунія) та Бєльців (Молдова).

«На сьогодні кількість собачих зграй у місті досягла критичної межі, – каже заступник міського голови Василь Тимофєєв. – Деякі з тварин є носіями різних інфекцій. Тому прерогативним є відкриття пункту стерилізації. За перші 5 років його діяльності популяція бездомних собак суттєво зменшиться. І це буде більш ефективний засіб, аніж відстріл. За умовами конкурсу необхідно до отримання коштів стерилізувати 2000 собак. Тож ми готуватимемо відповідний бюджетний запит, щоби здійснити перший етап вводу в експлуатацію притулку для тварин уже наступного року».

Першочергово буде відкрито центр стерилізації і вакцинації собак. Проводиметься реєстрація домашніх тварин. Також передбачені навчальні курси для ветеринарів.

Спеціальна робоча група вивчатиме досвід Миколаєва, який розпочинає будівництво подібного притулку, а також Сучави, де існує діюча резервація для тварин.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata