Румунська громада Буковини відзначила традиційне свято рідної мови «Лімба ноастре чя ромине»

Традиційне щорічне свято румунської мови «Лімба ноастре чя ромине» («Наша рідна румунська мова»), відбулося 9 вересня у палаці «Академічний». Вітання від голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва учасникам святкового дійства передав голова обласної ради Михайло Гайничеру, наголосившщи при цьому, що в краї створено сприятливі умови для розвитку усіх національних культур, а крайова влада опирається на позитивні надбання міжетнічних традицій, носіями яких є представники всіх без винятку етносів краю.

Зокрема, румунська мова знаходить активне застосування у повсякденному житті краян, на ниві буковинського шкільництва, освіти, культури, в інформаційному просторі Буковини. Лише за останні два роки були відкриті три школи в румуномовних селах – Молодії Глибоцького, Красноїльську Сторожинецького та Магалі Новоселицького районів.

В урочистостях взяв участь депутат румунського парламенту Мірча Іримеску. Він подякував товариству румунської культури за організацію та проведення свята рідної мови та відзначив, що на Буковині румунська мова має хороші перспективи. З нагоди свята відбувся концерт за участю творчих колективів з румуномовних районів області та відомих буковинських співаків.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata