На Буковині вже 52 боржники скористалися можливістю розстрочення заборгованості зі сплати страхових внесків

Як повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, з червня цього року органи Пенсійного фонду України приймають від платників заяви на розстрочення заборгованості зі сплати страхових внесків. Таку можливість надав ухвалений Верховною Радою Закон України №4814 від 22 травня цього року щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України.

Він, зокрема, передбачає розстрочення сум заборгованості зі сплати страхових внесків, якщо на день подання заяви платник не має заборгованості зі сплати єдиного внеску; списання сум штрафів та пені за несвоєчасну сплату страхових внесків та єдиного внеску за умови недопущення виникнення нової заборгованості за період дії такого договору.

Суми заборгованості зі сплати страхових внесків розстрочуються та підлягають сплаті рівними частинами протягом 24 календарних місяців, починаючи з місяця подання платником заяви. Так, вже 52 платники-боржники Буковини, які заборгували понад 0,6 млн. грн., проте шукають шляхи подолання кризового стану, скористалися такою можливістю та розстрочили заборгованість зі сплати страхових внесків, що дало їм можливість уникнути статусу боржника та спрямувати свої фінанси не на погашення пені та фінансових санкцій, а на розвиток виробництва і підвищення заробітної плати своїм працівникам. Додаткові роз’ясненнями можна отримати за телефонами управління надходження доходів Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області 517944, 515959.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata