ДАІ Буковини закликає водіїв бути уважними у зв\”язку зі зменшенням тривалості світлового дня

Осінні сутінки ускладнюють безпеку дорожнього руху і стають небезпечними.

Про це свідчить практика багатолітніх спостережень за факторами, які впливають на безпеку руху.

Восени, із зменшенням тривалості денного світлового періоду, збільшується ризик травмування пішоходів, зокрема, дітей на дорозі внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Окрім всього, рух транспорту ускладнюється зміною погодних умов: дощ, туман, слякота, перші заморозки, як наслідок – мокре, слизьке покриття проїзної частини.

Ото ж, просимо водіїв бути особливо уважними при керуванні транспортними засобами та дотримуватись Правил дорожнього руху та безпеки перевезення пасажирів.

Державтоінспекція Чернівецької області просить водіїв бути особливо обережними під час руху поблизу загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих садочків, ігрових майданчиків та місць відпочинку (парки, сквери, стадіони, тощо), а також під час появи поблизу проїзної частини маленьких пішоходів. Адже, поведінку дитини важко передбачити, і вона може несподівано вибігти на дорогу.

Водночас закликаємо усіх пішоходів дотримуватись Правил дорожнього руху, а батькам ще раз повторити з дітьми правила безпечної поведінки на вулицях та дорогах. Наголосіть дітям про необхідність неухильного дотримання правил дорожнього руху, доведіть, що на слизькій дорозі миттєво зупинити автомобіль неможливо, адже його гальмівний шлях збільшується щонайменше вдвічі. І запам\’ятайте, що найкращим взірцем поведінки на вулицях та автошляхах для дитини є безпосередньо приклад дорослих.

Автоінспекція також звертає увагу педагогів і батьків на зменшення тривалості світлового дня, доцільність використання світлоповертаючих елементів на одязі та шкільних ранцях, що підвищить безпеку руху пішоходів-дітей в темну пору доби.

Кожен пішохід повинен вживати заходів особистої безпеки, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. Лише дотримання елементарних правил безпеки та здоровий глузд допоможе уникнути нещасних випадків на автошляхах.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata