Чернівці півдня були без води

Чернівці півдня були без водиУчора, 18 жовтня, на насосній станції І-го підйому “Митків” водогону “Дністер-Чернівці” стався розрив сталевого трубопроводу. Виникла загроза затоплення магістралі, тож було прийнято рішення оперативно усунути наслідки аварії.

Роботи ускладнилися через глибоке розташування водогону – трубопровід діаметром 1000 мм знаходиться на 20 метрів нижче рівня Дністра. У роботах задіяли екскаватор із подовженою стрілою. Ремонтні бригади працювали без перерви навіть у нічну зміну і о 2.40 наслідки аварії було усунено. Наразі система водопостачання Чернівців заповнюється водою. Сьогодні, 19 жовтня, до 12.00 водопостачання повністю відновиться у більшій частині міста, окрім його центральної частини та вулиці Чапаєва. Там та на всіх верхніх поверхах будинків вода з’явиться до 15.00.

«Усі служби спрацювали оперативно, – зазначає начальник КП «Чернівціводоканал» Володимир Андрущак. – Уночі було заварено сталеву трубу, запустили насосне обладнання і вода почала наповнювати резервуари. По регламенту вони наповнюються протягом 12 годин. Ситуація стабілізувалася. Щоби наслідки прориву були не настільки відчутними, у посиленому режимі працював Прутський водогон.»

Про це повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata