На території Чернівецького міського пляжу відбулися «Буковинські екстремальні ігри-2012»

Вони проходили минулими вихідними на території Чернівецького міського пляжу. Це вже 11-ті за рахунком Буковинські екстремальні ігри на Буковині. За перемогу змагалися 13 команд зі Сторожинецького, Глибоцького, Новоселицького, Сокирянського районів та м. Чернівців.

«Змагання, які проходять тут у нас – це ідея чисто чернівецького спортивного туризму. Вона переформатована в змагання під європейський рівень. Буковина – це той полігон, де гріх не використовувати його для культивації такого прекрасного виду спорту, як спортивний туризм», – каже Президент федерації спортивного туризму Чернівецької області та головний суддя змагань Віктор Скрипник. Загальна довжина дистанції складала 10 км. Змагання проводилися на дистанціях: велосипедного, пішохідного, спелеологічного, гірського туризму та спортивного орієнтування у формі гонки з контрольним часом 3 та 6 годин. Змагання включали такі етапи: розпалювання багаття, в’язання вузлів, кидання рятувального кінця, фігурного водіння велосипеду, орієнтування в заданому напрямку, транспортування умовно потерпілого в коконі, переправа по колоді, велотріал, спелеологічне сходження, рух маятником, долікарська допомога тощо.

В загальному заліку на дистанції І-ІІ класу перемогу здобув туристичний клуб «Пілігрим», ІІ місце – команда «Драйв» Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості, ІІІ місце – команда «Садигура».

На дистанції ІІІ-ІV класу переможцями змагань стала команда «Трек» Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості. Призерами цієї дистанції також стали команди «Профмонтаж» м. Чернівців та вихованців Новоселицького району.

Переможці та призери змагань отримали від Федерації спортивного туризму в Чернівецькій області грамоти та цінні призи.

Галина Єреміца

Чернівці ТВ

peredplata