Епідемічна ситуація в Чернівецькій області стабільна

Епідемічна ситуація на Буковині стабільна та контрольована. Про це інформує обласна державна санітарно-епідеміологічна служба. Спалахів інфекційних хвороб на території області не зареєстровано. Показники інфекційної захворюваності відповідають середнім багаторічним показникам зазначеного періоду року. Радіаційний стан на території області також оцінюється як стабільний.

Показники потужності експозиційної дози зовнішнього гамма-випромінювання коливаються у межах 8-14 мкР/год. Досліджено 57 проб харчових продуктів на вміст цезію-137, перевищень допустимих рівнів не встановлено.

У період з 12 по 18 листопада цього року Держсанепідслужбою області перевірено 185 об‘єктів санітарно-епідеміологічного нагляду. На 10 з них виявлено порушення санітарного законодавства, накладено 4 штрафи на суму 544 гривні та винесено 1 постанову про припинення експлуатації об’єкту.

З 9 по 15 листопада у заклади санепідслужби надійшло 2 тис. 977 екстренних повідомлень про випадки інфекційних захворювань, у тому числі кишкові інфекції – 69, крапельні інфекції – 89, кір – 7, вірусні гепатити – 6, ГРВІ – 2 тис. 708, паразитарні інфекції – 53, туберкульоз – 12, інші –33.

У вогнищах інфекційних хвороб проведено комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

З початку року зареєстровано 4 випадки отруєнь грибами, 5 потерпілих, одна з них дитина. Всі випадки зареєстровані в Путильському районі.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata