Зарайський знає, кого везе на Буковину новий начальник міліції і що Доголіч уже не головний ДАІшник, а головний газівщик

Зарайський знає, кого везе на Буковину новий начальник міліції і що Доголіч уже не головний ДАІшник, а головний газівщик Управління МВС у Чернівецькій області «де-факто» очолить полковник міліції Олександр Демидов. На 21 листопада призначене офіційне представлення нового керівника буковинської міліції перед особовим складом УМВСУ в Чернівецькій області. Година представлення поки не відома. Це говорить про те, що особливої публічності у заходу не буде. Представляти Демидова буде один із заступників Віталія Захарченка.

За даними наших столичних джерел, Олександр Демидов везе на Буковину не менше десяти чоловік, серед яких – кілька нових заступників. Як ми повідомляли, нинішні заступники Миколи Харабари фактично на наступний день після відставки свого керівника, за наполяганням міністра, змушені були написати рапорти про відставку. Таким чином, вперше в одній із силових структур області створюється ситуація, коли його керівний склад практично повністю складатиметься із «приїжджих».

Між іншим, наші джерела повністю спростовують інформацію про те, що Микола Харабара поїде до Криму в заступники до екс-міністра Могильова, і стверджують, що він буде «переведений в резерв», простою мовою – піде на пенсію.

Знову ж таки – чому в таку немилість потрапив генерал Харабара, управління якого було одним із кращих в Україні майже за всіма показниками, доводиться лише гадати. Деяка місцева преса і коментатори на сайтах натякають, що Микола Дмитрович міг пасти жертвою «любих друзів» зі свого середовища, які нібито документально підтверджували у столиці, що тривалий час той нібито «кришував» когось бізнес… Але піди зараз, спробуй розберися…

Ще одна сенсаційна новина, яка вкотре підтверджує, що «святе місце пустим не буває». Начальник УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, полковник міліції Ігор Доголіч обійме ту посаду, яку зараз обіймає новообраний до Верховної Ради депутат-мажоритарник по в/о №203 Геннадій Федоряк. За нашими даними, він очолить Публічне акціонерне товариство (ПАТ) \”Чернівцігаз\”, залишивши погони і службу в МВС.

За інформацією наших джерел, таке рішення він прийняв після того, як зрозумів, що жодним шляхом не вдасться обійняти посаду начальника УМВСУ в Чернівецькій області, про яку він так мріяв, до якої так прагнув, і про кого в майбутньому мав персонально поклопотати Микола Харабара. Але у Києві прозоро натякнули, що жоден з варіантів не пройде…

Нагадаємо, 16-го листопада БукІнфо за два дні до офіційного підтвердження повідомив, що рапорт на звільнення з посади начальника УМВС України в Чернівецькій області несподівано написав генерал-майор міліції Микола Харабара, а за ним – всі його заступники. Його наступник – полковник міліції Олександр Демидов очолював Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ та всього (!) чотири місяці Управління МВС України на Львівській залізниці.

Що буде далі – поживемо – побачимо…

Андрій ПОДІЛЬСЬКИЙ, БукІнфо (с)

peredplata