У Америці до боротьби з коронавірусом долучається військово-морський флот США.

Наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук передає:

-Сьогодні американський президент Дональд Трамп відвідав знамениту військово-морську базу Норфолк, звідки відчалив до Нью-Йорка військовий плавучий госпіталь “Комфорт”.

Перед відправкою плавучого госпіталю у епіцентр спалаху пандемії Дональд Трамп подякував за службу військовим лікарям і морякам.

На USNS “Комфорт” облаштовано 1000 лікарняних боксів, 10 операційних кают і низка приміщень інтенсивної терапії.

Аналогічний плавучий госпіталь USNS “Мерсі” прибув до Лос-Анджелеса для виконання такої ж місії – порятунку громадян Сполучених Штатів Америки від хвороби Ковід – 19.

P.S. Американці, як і британці (та, посуті, як і увесь світ) прогавили момент щодо запровадження привентивних заходів і лише нещодавно зрозуміли рівень загрози. Тому зараз вони діють рішуче і масштабно. На цьому тлі згадалось учорашнє телешоу у студії Савіка Шустера. Пандемія у розпалі, українські політики і керівництво держави все ще ведуть годинні дискусії про те, як треба боротися з коронавірусом. Bизначають, яку модель слід прийняти Україні у подоланні вірусу: жорсткий локдаун, як у Франції, чи ліберальну, більш поблажливу модель, приміром, як у Швеції, без карантину. Говорять, що українці особливий вид людей і нас врятує колективний імунітет
та несуть іще якусь маячню.

На цьому тлі української безпорадності і немічності потішила позиція мера Чернівців Олексія Каспрука. Bін вимагає жорсткого карантину і запровадження надзвичайного стану по цілій Україні. А якщо ні, то бодай жорсткий карантин і надзвичайний стан у Чернівцях і області. Звісно, одного карантину і НС замало, щоб спинити смертоносну пошесть, однак саме з цього слід було починати. Рахунок іде не на дні, а на години.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata