Про Чернівці написали у одній з найтиражніших американських газет

Про Чернівці написали у одній з найтиражніших американських газет20 листопада 2012 року на шпальтах всесвітньовідомої газети \”The Washington Post\” з’явилась стаття про Чернівці під назвою \”Подорож крізь час, ідентичності Чернівців, маленького Парижу України\”.

Ще в самому заголовку автор на увесь світ відмічає таке звичне вже для нас порівняння столиці Буковини з „Маленьким Парижем” України, або, як альтернатива, „Маленьким Віднем”. „Вулиці вкриті бруківкою з палацами. Кінотеатр побудований на руїнах синагоги” – ось як одним реченням описала американський журналіст наше місто.

Загалом, перечитуючи вказаний матеріал, помітними є позитивні враження автора, отримані від відвідин Чернівців. Стаття описує окремі періоди історії міста поряд з сьогоденними реаліями та короткими історіями про його прикраси. Мабуть, самі того не підозрюючи_ всесвітню рекламу у статті отримали наша всім відома кав’ярня „Віденська кава” та корчма „Колесо” розташовані на вул. О. Кобилянської . Ось така вам реклама по чернівецькі! І нехай ФРЕЙМУТ зі своєю передачею спробує перевершити популярність „The Washington Post”.

Цікавим видався опис автором Червоноармійського ринку, який захопив гостю міста своїм колоритом та різномаїттям товару. Варто процитувати рядки статті, де описано, що тут „можна знайти сало, що є відмінною рисою української кухні. Селяни пропонують яйця, свіже молоко „щойно з-під корови” та птицю. І ви навіть не уявите жінок похилого віку, які торгують величезними грибами зібраними у лісі, щоб якось субсидіювати свою мізерну пенсію. І це є іншою стороною з багатьох ідентичностей цього міста, але такою, яку ви навряд чи знайдете у Парижі чи Відні”.

Джерело Дмитро САВ’ЮК CitizenJournal (c)

Нагадаємо, що 6 листопада про село Волоку написало британське тиражне видання \”Гардіан\”.

Світлина ui.ua

peredplata