Понад 58 тис. буковинських сімей з дітьми отримали соціальну допомогу

З початку року понад 58 тис. буковинських сімей з дітьми отримали соціальну допомогу на суму понад 577 млн. гривень, що майже на 122,5 млн. гривень більше, ніж минулого року.

Так, як повідомляє прес-служба ОДА, упродовж 11 місяців в області виплачено понад 88 млн. гривень майже 3,5 тис. малозабезпечених сімей, майже 95 млн. гривень допомог – понад 8 тис. інвалідів з дитинства та дітям інвалідам, майже 4,5 млн. гривень тимчасової допомоги з виплати на дітей – 650 особам, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Крім того, майже 7 млн. гривень виплачено як допомогу будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям. Разом виплата державних соціальних допомог нарахована понад 70 тис. краян на суму понад 76 млн. гривень.

До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, занесена інформацію на понад 237 тис. буковинців, яким з початку року надано послуг на суму майже 82 млн. гривень, що на 10 млн. гривень більше, ніж минулого року.

З початку року в Чернівецькій області призначено 17,6 тис. житлових субсидій, у тому числі на житлово-комунальні послуги – 10,4 тис., тверде паливо та скраплений газ у готівковій формі – 7,2 тисячі. Сьогодні субсидії отримують майже 15 тис. сімей, а середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги складає 71 гривню, тверде паливо та скраплений газ – 901,2 грн.

peredplata