В Чернівцях відбувається марафон написання листів Amnesty International

7-10 грудня 2012 року в Чернівцях буде проведено Марафон написання листів Amnesty International. Це найбільш масштабна та одна з найефективніших правозахисних акцій у світі, яка приурочена Міжнародному дню захисту прав людини.

У Чернівцях студенти почали писати листи ще з 3 грудня. А з 7 по 10 грудня Марафон буде представлений громадськості. Кожен бажаючий зможе написати листа та висловити свою думку про історії героїв. 10 грудня будуть підведені підсумки Марафону у Чернівцях.

Організатори запрошують доєднатися до Марафону:


Місце проведення: Literatur Cafe КМЦ «Українська Книга» (м. Чернівці, Центральна площа, 10)
7 грудня(пт) 16:00 – 17:00
8 грудня (сб) 16:00 –18:00
10 грудня(пн)14:00 – 16:00

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА

Amnesty International — всесвітній рух, що об’єднує понад 3 мільйони людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіми правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. Amnesty International в Україні проводить кампанії проти тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі.

Цього року учасники Марафону у 35-ти містах (48 точок) України писатимуть листи урядам наступних країн, де відбуваються порушення прав людини, – Азербайджану, Білорусі, Гватемали, США, Тайваню, Росії та України. Таким чином, рух Amnesty International створює тиск на уряди та домагається змін на краще у кожному окремому випадку. Крім того, учасники матимуть можливість написати листа особисто жертвам порушень прав людини, щоб висловити свою солідарність та підтримку.

Минулого року в Україні було зібрано майже 5 500 листів, написаних від руки, а загалом у світі – 1,376,492.

Про ефективність Марафону свідчать результати 2011 року. Із 10 справ, на захист яких писали люди у всьому світі, вдалося змінити ситуацію у 5-х випадках. Так, наприклад, в’язня сумління Джабара Савалана було виправдано і звільнено вже через кілька днів після того, як написані в рамках Марафону 2011 року листи надійшли в Азербайджан. Молодого активіста було заарештовано після того, як він розмістив на соціальній мережі Facebook заклик до протестів проти уряду.

peredplata