В Чернівцях двох службовців покарають за отруєння учнів в гімназії №1

В Чернівцях двох службовців покарають за отруєння учнів в гімназії №1Під час проведення прокуратурою Шевченківського району м. Чернівців перевірки в гімназії №1, де нещодавно отруїлися дітки, встановлено, що фахівцями міської СЕС даний навчальний заклад у поточному році теж перевірявся. І були складені позитивні акти перевірок.

Однак, працівники санепідемстанції залишили поза увагою контроль за організацією харчування, а також той факт, що в 2012 році у вищезазначеному навчальному закладі було зареєстровано 2 випадки ГГЕК (гострий гастроентероколіт), з яких один підтверджений. Крім того, 30.10.2012 року під час осінніх канікул в гімназії зареєстрували і випадок дизентерії Зонне. Епідеміологічне розслідування не проводилось, оскільки під час канікул закінчився інкубаційний період. У той же час, 09.11.2012 року було зареєстровано протягом дня 5 випадків захворювання дітей, а 10.11.2012 року – ще 2 випадки.

За результатами бактеріологічного обстеження та клінічними проявами із 19 діток – п’ятьом було поставлено діагноз дизентерія Зонне, десятьом змінено діагноз ГГЕК на функціональну діарею, одному школяреві змінено діагноз на ГГЕК встановленої етіології, викликаний клебсієлою. А ще троє дітей виявилися носіями дизентерійної палички.

Крім того, в ході проведення перевірки встановлено, що в період з 22 по 25 жовтня 2012 року клінічні прояви, які не виключають перебігу дизентерії, мали місце у працівника М. харчоблоку гімназії. Даний працівник специфічне лікування не отримував, керівництво навчального закладу не проінформував. Звернувся за допомогою в медичний пункт тільки 09.11.2012 року, коли вже тривало епідеміологічне розслідування по хворих дітках. За результатами бактеріологічного обстеження у працівника М. виявлено збудник дизентерії – шигелу Зонне.

Відсутність контролю з боку відповідальних осіб, а також несвоєчасне реагування на порушення протиепідемічного, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів і призвели до настання вищезазначених наслідків.

Тому за результатами перевірки прокуратурою району ініційоване питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності двох службових осіб органу контролю.

Про це повідомляє Ігор МУСТЕЦА, прокурор Шевченківського району м.Чернівців.

peredplata