Завдяки розслідування чернівецьких антимонополістів фірма отримала штраф у 3 мільйони

6 грудня 2012 року Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України, за результатами дослідження та розслідування проведеного Чернівецьким обласним територіальним відділенням, оштрафовано ТОВ «Сандора» (Миколаївська область) на 3 (три) мільйони гривень за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої інформації.

Розслідування показало, що ТОВ «Сандора» вводило споживачів в оману, розповсюджуючи на упаковках продукції власного виробництва неправдиву інформацію.

Так, на упаковках сокової продукції ТМ «Сандора», ТМ «Сандора Мультиактив», ТМ «Сандора Мікс» розміщувався напис «Ухвалено міністерством охорони здоров’я України». Купуючи сокову продукцію ТМ «Сандора» із зазначеним написом у споживачів може скластись враження, що виробництво соків та нектарів «Сандора» дійсно Ухвалено Міністерством охорони здоров’я України.

Фактично ТОВ «Сандора» розміщено зазначений напис без належних підстав та відповідних документів, прийнятих вищевказаним державним органом.
Крім цього, ТОВ «Сандора» поширювалась на упаковках гранатового та мультивітамінного нектарів «Сандора» неправдива інформація, а саме написи «800 г гранатів ≈ 1 л гранатового нектару» та, відповідно, «1 кг екзотичних фруктів ≈ 1 л мультивітамінного нектару».

В той же час проведеним дослідженням встановлено, що зазначена інформація не відповідає дійсності, а для виготовлення 1 л. гранатового та мультивітамінного нектарів використовується значно менша кількість свіжих фруктів.

Тимчасовою адміністративною колегією зобов’язано ТОВ «Сандора» усунути порушення та сплатити штраф до державного бюджету.

Про це повідомляють в Чернівецькому обласному відділенні Антимонопольного комітету України.

peredplata