Відійшов до вічності найстарший священик Коломийсько-Чернівецької єпархії отець Петро Галай

Відійшов до вічності найстарший священик Коломийсько-Чернівецької єпархії отець Петро ГалайНа 85 році життя упокоївся у Бозі найстарший священик-емерит Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ о. Петро Галай. Священичий парастас відбудеться 8 грудня о 15.00 годині з дому за адресою: м.Коломия, вул.Театральна, 50/5. Опісля тіло покійного священика буде перенесено до храму Стрітення Господнього м.Коломиї (по вул.Довбуша). У неділю, 9 грудня, в 12.00 годині, з вказаного храму продовжиться похоронна відправа священика. Поховання новопереставленого ієрея відбудеться у с.Мала Камянка.

Біографічна довідка

Отець Петро Галай народився 25.06.1928 р.Б. у с.Стратин Рогатинського району Івано-Франківської області. Семирічну освіту здобув у своєму рідному селі, а середню школу закінчив у с.Болотня Перемишлянського району Львівської області в 1949 році. Цього ж року прослухав курси при Рогатинському педучилищі і розпочав педагогічну працю в с.Мостище Тлумацького району.

З 1950 по 1953 рік – служив у війську. У 1955 році закінчив Рогатинське педучилище. 1956-1958 роки таємно навчався при семінарії. 1970 року вступив у Львівський державний університет ім. І.Франка на історичний факультет, який успішно закінчив.

У подружжі з Іриною Гнатюк виховав двох дітей – Романа та Ємілію.

До виходу на пенсію – 1985 року, майбутній священик вчителював у селі Кутище Тлумацького району.

15.05.1990 р.Б. прийняв з рук владики Кир Софрона Дмитерка ієрейські свячення.

Обслуговував парафії сіл: Казанів, Мала Кам’янка, Шепарівці, проте найбільше душпастирював у церкві Стрітення Господнього м.Коломиї, де здійснив розширення храмової споруди.

За час свого священичого служіння відзначався як второпний душпастир, дбайливий батько своєї парохії. Отець Петро був добрим знавцем церковного уставу. Незважаючи на свій старший вік, священик був активним і також здійснював капеланське служіння у геріатричному будинку м.Коломиї.

Ієрей Петро був нагороджений високою церковною нагородою – нагрудним хрестом з прикрасами.

За особистим проханням від 22.07.2009 року, о. Петра було звільнено від обов’язків пароха церкви Стрітення Господнього і призначено сотрудником вказаної парохії.

Отець Петро Галай був ревним священиком, завжди виконував всі покладені на нього обов’язки, користувався великою повагою в парафіян. Особливо його любили діти, оскільки в кишені священика завжди були цукерки, жодна дитина не була обділена такою солодкою увагою.

Вічная пам’ять!

Автор: о. В.Перцович, прес-секретар єпархії

peredplata