«Маланка-фест 2013» в Чернівцях збере близько 600 учасників

«Маланка-фест 2013» в Чернівцях збере близько 600 учасниківІII Міжобласний фольклорно-етнографічний фестиваль «Маланка-фест» відбудеться у Чернівцях 15 січня 2013 року. Очікується, що у ньому візьмуть участь щонайменше 600 маланкарів з різних районів Буковини, а також з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Карнавальна хода охопить центр Чернівців, а свою майстерність колективи показуватимуть на сцені із потужними звуковою та освітлювальною апаратурою.

«Святкування ритуального дійства Маланки було і залишається тим чинником, що задовольняло духовні, естетичні потреби людей, у них проявлялись їх вірування, почуття, таланти, гостинність, – розповідає організатор фестивалю, голова туристичної громадської організації «Палітра Буковини» Оксана Лелюк. – Тож ми дбаємо про те, щоб Фестиваль Маланок відбувався в атмосфері толерантності, піднесення та святковості.»

Член журі фестивалю, етнограф, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк наголосив, що цьогоріч особливу увагу буде звернено на виконавську майстерність учасників фестивалю. І винагорода за старання не забариться.

«Завдяки підтримці благодійного фонду Firtash Foundation, який є головним партнером свята, призові для найкращих маланкарів значно зросли, – зазначив радник міського голови з питань культурної політики та міжнародних відносин Сергій Осачук. – Переможці отримають 50 тисяч гривень. За друге і третє місця передбачено премії по 30 і 20 тисяч відповідно. Також буде відшкодовано транспортні витрати, кожний зареєстрований колектив отримає 4 тисячі гривень».

«Туристичні фірми жваво цікавляться нашим фестивалем, – каже директор департаменту економіки Чернівецької міської ради Світлана Хімійчук. – Особливо активний у цьому плані Львів, у якому фірми пропонують спеціальний туристичний маршрут. Також очікуємо багато гостей з Києва та східних областей України. Чимало туристів приїде з Австрії, Польщі, Румунії та інших країн Європи».

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata