Бюджет Чернівців отримав понад 3,5 млн. грн. від оренди та продажу землі

Відділом землеустрою у 2012 році підготовлено та винесено на розгляд Чернівецької міської ради 96 проектів рішень, у яких зосереджено 3908 питань.
Відбулося 10 засідань постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, також було підготовлено 43 засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою, за результатами яких видано 1091 висновок.

Протягом 2012 року проведено 5 аукціонів, за результатами яких продано 2 земельні ділянки та здано в право оренду 7 земельних ділянок. В організаціях, що мають відповідну ліцензію, замовлено виготовлення проектів відведення на 34 земельні ділянки та виготовлення звітів по оцінці 36 земельних ділянок.
Надходження до бюджету від продажу земельних ділянок склали 2,146 млн. грн., а від продажу права оренди земельних ділянок – 1,545 млн. грн.

В свою чергу, відділом земельного кадастру управління земельних ресурсів департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради за 2012 рік підготовлено та видано фізичним особам 979 довідок про використання права власності (приватної власності) на земельні ділянки в межах м. Чернівці.
Перевірено 3245 документацій із землеустрою по передачі у власність, наданні в постійне користування та оренду земельних ділянок на теренах міста.

Опрацьовано та передано на державну реєстрацію 2480 державних актів на право власності та постійного користування земельними ділянками, 698 договорів оренди землі та 51 договір встановлення земельних сервітутів фізичним та юридичним особам.

За даними управління Держкомзему у місті Чернівці за 2012 рік зареєстровано:
2665 державних актів на право власності на землю фізичним особам;
36 державних актів на право власності на землю юридичним особам;
54 державних акти на право постійного користування землею;
907 договорів оренди землі;
48 договорів встановлення земельних сервітутів.

Про це повідомляється на сайті Чернівецької міської ради.

peredplata