У Чернівцях завтра відбудеться перший фестиваль “Розколяда”

У Чернівцях завтра відбудеться перший фестиваль “Розколяда” Перший фестиваль “Розколяда” відбудеться завтра, 15 лютого, в Соборі Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ, (Чернівці, вул.Руська 28). Початок о 15 годині.

Розколяда – це завершення циклу Різдвяних колядок та щедрівок. І після свята Стрітеня Господнього (15 лютого) вже не колядують.
У фестивалі візьмуть участь церковні хори всіх храмів УГКЦ, що є на Буковині. Для них у церкві поставлять невелику сцену, для глядачів – лавки. Аби технічно все відбулося добре, подбають і про професійний звук.

Також працюватиме журі. В день «Розколяди» проведеться збір пожертв і згідно висновків поважних членів журі, церковна таца поїде в ту громаду, котра найкраще покаже дух української коляди.

– Мета фестивалю, – каже настоятель собору отець Валерій Сиротюк, – посилити інтерес молоді до української коляди на теренах Чернівецької області, згуртувати довкола заходу мирян віддалених парафій УГКЦ Буковини в одну духовну родину. Фестиваль не має на меті вирізняти з поміж учасників професійну манеру виконання творів, бо це ідея інших фестивалів. Наша ціль- заохота мирян до самого процесу. Адже коляда – це завжди молитва.
Кожен хор матиме 10 хвилин для виступу. Колядники на власний розсуд повинні використати цей час. Це може бути коляда з вінчуванням, або коляда у супроводі інструментів, або акапельний спів (2 -3 твори).

peredplata