Держфінінспекція в Чернівецькій області у 2012 році забезпечила відшкодування втрат на суму понад 13,2 млн грн

Держфінінспекція в Чернівецькій області у 2012 році забезпечила відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 13,2 млн грн., в т.ч. 7,3 млн.грн. за порушення, що виявлені у попередніх звітних роках. Контрольні заходи були проведені на 168 підприємствах, установах та організаціях.

Крім цього, протягом 2012 року працівниками у якості залучених спеціалістів прийнято участь у 73 перевірках, що проводилися правоохоронними органами. Зазначеними перевірками виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму понад 7,0 млн. грн.

До порушників фінансової дисципліни застосовано санкції у 153 випадках. Зокрема, у 15 випадках призупинено бюджетні асигнування, у 89 – зупинено операції з бюджетними коштами, 49 розпорядникам зменшено бюджетні призначення на суму понад 1,2 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 63 ревізій та перевірок, за якими порушено 15 кримінальних справ. Також, за результатами розгляду матеріалів перевірок, проведених у якості залучених спеціалістів, порушено 28 кримінальних справ.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 532 посадовців. Загальна сума накладених адміністративних штрафів становить понад 85 тис. грн.

За результатами інспектування направлено 206 інформацій керівникам місцевих органів влади та самоврядування, підприємств, установ та організацій, за результатами яких прийнято 125 управлінських рішень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 70 посадовців та до матеріальної відповідальності – 15.

У 2012 році до Державної служби фінансового моніторингу направлено 9 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму понад 26 млн грн.

Про це повідомляє Держфінінспекція в Чернівецькій області.

peredplata