В Чернівцях видано дослідження творчості Василя Кожелянка

В Чернівцях видано дослідження творчості Василя КожелянкаУ приміщені Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського за адресою вул. Українська, 22 відбулась презентація науково-публіцистичного видання Антоніни Аністратенко «Спогад про майбутнє: творчість Василя Кожелянка в сучасних контекстах».

Перше дослідження творчості видатного буковинського письменника та журналіста з’явилося друком саме в той час, коли на піку популярності перебуває його останній роман «Діти застою» (номінація «Книга року-2012»). Матеріали для дослідження автор збирала понад п’ять років, отже серед них є ті, які Кожелянко читав і коментував. Видання спрямоване на учнів, студентів, аспірантів та на широке коло зацікавлених сучасною літературою.

На презентації були присутні працівники бібліотечних систем міста, науковці, письменники та небайдужі чернівчани. Для своїх відвідувачів працівники бібліотеки підготували виставку, на якій представлена творча спадщина Василя Кожелянка з його автографами для Анатолія Добрянського та Муніципальної бібліотеки.

«На кожного письменника приходить свій час, іноді на інших просторах, – каже Антоніна Аністратенко. – Деякі митці заживають слави через кілька поколінь,
деякі – за життя. Василь Кожелянко отримав свою, строго відміряну порцію, «по цей бік виднокола» і заслуговує майбутнього, нехай і не зовсім його, а ми маємо спогад, спільний, наш. І поки у Чернівцях та інших містах живуть друзі, знайомі, видавці, читачі Василя Кожелянка, то у нас є спогад, а у Василя є майбутнє.»

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Редакція газети \”Час\” теж долучилась до видання дослідження творчості, профінансувавши частину витрат.

Світлина www.lileya-nv.if.ua

peredplata